o nama...

 

Tko smo i gdje živimo...

   Za početak da se predstavimo. Moje ime je Vlatka i zajedno sa svojom mladom obitelji, koju čine moj suprug Neven, kćer Laura, psi Queenie, Ruby i Funny, patuljasti kunići Grga i Irina, i mnoštvo ribica u 2 slatkovodna akvarija, živimo u mirnom mjestu nedaleko Samobora. Suprug i ja smo smo tipična "gradska djeca", odrasli u Zagrebu i nismo ni sanjali da ćemo jednoga dana pobjeći iz gradske vreve i svoj dom sagraditi u Strmcu Samoborskom. Moram priznati da su nas svi s nevjericom gledali kad smo, umjesto kupnje stana u Zagrebu, odlučili graditi kuću 16km od Zagreba. No pokazalo se da je naš smjeli pothvat bila ispravna odluka i sad ne možemo zamisliti da bi igdje drugdje radije živjeli! Mi smo dobili mir, slobodu, naša djeca više postora za igru i odrastanje uz životinje, a naši Cavalieri dvorište za trčakarnje i svoju sobu s kadicom i vlastitm izlazom na dvorište.

Naša kućica

Kako sam se zaljubila u Cavaliere...

     Priča počinje prije kojih desetak godina kada sam u nekom modnom časopisu prvi puta spazila fotku jednog trikolorca. Bila je to ljubav na prvi pogled i čvrsto sam odlučila da ću ovakvog psa jednog dana imati. Međutim, u to vrijeme sam bila još srednjoškolka i znala sam će se moj san teško ostvariti prije nego upišem fakultet (FER) i diplomiram. Godine su prolazile, a ja sam punila hard disk materijalima (najviše fotkama) koje sam prikupljala putem Interneta. Doslovce sam "gutala" sve što imalo ikakve veze s Cavalierima. Poslala sam stotine mailova raznim uzgajivačima diljem svijeta, hodala po izložbama pasa i "punila baterije" dok sam ih gledala i ponekog pomazila. Svakim danom bila sam sve bliže do ostvarenja svog sna, ali istovremeno činilo se kao čitava vječnost. I onda, sasvim slučajno (ili je to bio božji prst) na svom omiljenom forumu (www.ljubimci-forum.com) ugledam oglas o leglu Cavaliera u Zagrebu. Odmah sam nazvala svog supruga (tadašnjeg zaručnika) i već slijedeći dan smo otišli "samo" pogledati štence. Naravno da nije ostalo samo na tome jer je jedna trikolor curica odmah osvojila moje srce i  moj dragi mi je odlučio pokloniti najljepši poklon za diplomu (malo uranjeni jer su meni ostala još 2 ispita i diplomski) – Cavaliera!! Odmah smo joj dali ime Queenie i baš je to i bila – kraljica naših srdaca. Međutim Queenie je tada bila stara svega mjesec dana i trebalo se još malo strpiti da konačno bude s nama. Tako sam ja svaki tjedan odlazila do uzgajivačice (Andrea Mihaljević) kako bi pomazila moju malenu i popričala o Cavalierima. Kroz te susrete Andrea i smo postajale sve bliže i jedno prijateljstvo je rođeno. Dan kada smo doveli Queenie kući bilo je jedan od najljepših dana u mom životu koji ću pamtiti dok živim.

 

Queenie kao štene

 

O uzgajivačnici...

    Želja za uzgojem i oplemenjivanjem ove prekrasne pasmine došla je spontano. U vrijeme kad smo trebali useliti u našu kuću došla je još jedna Cavalierica u našu obitelj (isto iz Andreinog uzgoja) – prekrasna blenheim curica "Ruby" i naša Queenie je dobila društvo! Nedugo zatim Neno (moja bolja polovica) i ja smo se odlučili za još jedan pothvat – otputovati u Sj. Irsku u posjet jednoj svjetski renomiranoj uzgajivačnici "Moorfields Cavaliers" s kojima sam ja preko 2 godine izmjenjivala e-mailove. Budući da radi gradnje kuće nismo odmah nakon vjenčanja otputovali na medeni mjesec, a želja nam je i bila vidjeti Irsku i osobno upoznati te drage ljude (Heather i Robert Lamont) koje smo poznavali samo putem e-mailova  – ovo je bila prava prilika za to. Još jednom Dragi Bog čini velika djela, jer smo sa Heather i Robertom ostvarili rijetku istinsku povezanost, poput obiteljske. Nakon tog posjeta bila sam još odlučnija u naumu da hrabro krenem u izlaganje i uzgoj. 

Heather, Neno, Robert, Laura i Vlatka (slijeva nadesno)

 

 

Nedugo zatim našoj se obitelji pridružuje i treća Cavalierica – b&t kujica "Funny" iz uzgajivačnice "Moorfields Cavaliers"! Sad bi moj suprug rekao – "Ne kaže se da imamo 3 Cavaliera nego da nam fali još jedan!". Točno, još nam fali četvrta boja (ruby) pa da slika bude potpuna. 

Vlatka, Neno, Queenie, Funny & Ruby

 

Izgleda da sam ljubavlju prema ovoj pasmini zarazila i ostale članove moje obitelji, a jednog dana, nadam se da će i naša kćer krenuti ovim stopama i nastaviti našu ljubav i rad u uzgoju Cavalier King Charles Spaniela.


Laura, Vlatka, Queenie, Funny, Ruby